Ny wifi router på Fjellstua

Vi har byttet ut den gamle routeren med en ny, og kraftigere, med siste teknologi.  Her er det et nettverk som alle er velkomne til å bruke og passordet er "lognviksondre".

På tunet står det en tilsvarende, ny ruter, konfigurert som Access Point. Denne er satt opp til å kommunisere med Fjellstua på 2,4Ghz båndet.  Det betyr at kun 5Ghz båndet vil være tilgjengelig på tunet for klienter.  Det betyr at din PC eller mobil må støtte èn av de følgende standarder for at du skal få nettverk : 802.11n eller 802.11ac.  Hvis du har utstyr som er etpar år eller mindre, er sannsynligheten stor for at du får nett.

Oppdatert: Dessverre er det slik at 5 Ghz er raskt, men med dårlig rekkevidde.  Det er satt opp en router til i Storstua som skal gi dekning der og i Stabburet.  Til våren skal vi strekke en kabel mellom Eldhuset og Storstua, og da blir det også 2.4 Ghz ved Storstua, som forhåpentligvis vil gi dekning til de andre hyttene også.