Jakt og fiske

 

Lognvik Søndre ligger i sør-enden av Hardangervidda, med jakt- og fiskemuligheter.  Eiendommen er på ca. 6600 dekar, hvorav omtrent 4500 dekar er over skoggrensen og 5500 dekar er jaktbart terreng. Laveste nivå er 750 m.o.h, og høyeste er Grostølnuten (1199 moh).

FISKE

-------
I Lognvikvatnet finnes ørret og røye i rikelige mengder. Det kan fiskes med stang fra land eller fra båt.  Vi selger sommer- vinter- eller årskort for Lognvik krins av Lognvikvatn (østre halvdel).

I fjellet har vi følgende fiskevann og eget fiskekort :

Fjellstaul-tjønn - heleid
Grostaul-tjønn - heleid
Aurbakk-tjønn - fra vestre spiss til søndre spiss
Sprettedals-tjønn - vestsiden
Søndre Kjøkemeis tjønn - hele med unntak av vestre til nordre spiss
Svarttjønn - sørsiden

Fiskekort selges for ett helt år av gangen, og koster 400.- kroner for hele familien.  For å kjøpe fiskekort, VIPPS 400.- til Lognvik Søndres VIPPS nummer (“kjøp og betal”) : 113222 og skriv “Fiskekort Fjellet <navn>” eller “…Lognvikvatn <navn>” og send deretter en sms til 99161024 så kommer fiskekortet tilbake elektronisk. Husk å oppgi FAMILIENAVN, som vil bli benyttet når fiskekortet lages, og evt. startdato for perioden.

Bilde fra Kvantjønndalen. Klikk på bildet for større versjon.


JAKT

------
På eiendommen er det normalt bra med rype, primært lirype. Det er også noe skogsfugl, - både orrfugl og en sjelden gang tiur. De siste årene har det imidlertid vært godt under middels som i andre deler av sør-Norge, og salg av jaktkort er derfor for tiden begrenset til de som allerede har hytte på Lognvik Søndre.  Dette vil ikke endre seg med det første.

For 2019 vil vi også begrense jakten til å selge enkeltkort til hytteeiere i Lognvik Hyttevel og max. 1 dag pr. jeger og baglimit på èn rype eller skogsfugl.. Det blir imidlertid ingen salg av jaktkort før 1.oktober og siste jaktdag blir 3.november. Se kalender for ledige tider her 

Jaktkort for småvilt koster 350.- pr. dag. Dette inkluderer 25% moms.  Ta kontakt med grunneier pr. mail for forespørsel. Se meny Kontakt.

Det er elg på eiendommen og vi selger elg kort hvert år.  Reinsdyr : normalt har vi fellingstillatelse på mellom 1 og 3 dyr.  

 

Kart over eiendommen. For større versjon, se under.